Kunskapsfrämjandet Ville Vessla

Nu startar en ny artikelserie hos Ville vessla. Några gånger varje vecka kommer Ville vessla informera om mer eller mindre kända saker.
Först på tur är den aldrig bemannade rymdfärjan Buran som konstruerades1973 och flögs för första gången 1988.
Buran betyder snöstorm på ryska. Buran var en rysk/ sovjetisk rymdfärja. Testerna och provflygningarna slutade 1993.


Den enda flygningen med Buran genomfördes obemannad och skedde 15 November 1988. Rymdfärjan flög två varv runt jorden och genomförde sedan en automatisk landning med stor precision. En ytterligare flygning planerades och försenades till slutet av 1991 men genomfördes aldrig. Enligt uppgift av doktor Oleg Jakovlev från Sovjetunionens Vetenskapsakademi under en utställning i Stockholm sommaren 1991 var den första planerade bemannade uppskjutningen satt till andra halvan av 1992 om flygningen i slutet på 1991 lyckades. Men när Augustikuppen i Moskva genomfördes mot Gorbatjov ledde det till akut ekonomisk kris för den sovjetiska vetenskapsakademin och dess rymdforskning. Del av Burman-programmet var flygplanet AN- 225 som skulle flytta rymdfärjan. Efter Sovjetunionens upplösning tillhörde flygplanet Ukraina.

Totalt var det planerat med sex rymdfärjor av Buran-typ av vilken minst en byggdes färdig. En annan var nästan färdig när programmet sanerades på budgetmedel och sedan helt avslutades för att skrotas. Enligt uppgift skall det ha funnits sex färdigbyggda sovjetiska rymdfärjor av Buran-typ. Det finns dock inga säkra uppgifter på det och vid senare tillfällen har det visat sig att bara en (Buran själv) var färdigbyggd och att en andra farkost var nästan färdigbyggd.

Den 12 Maj 2002 kollapsade taket på den hangar där Buran stod uppställd varvid Buran totalförstördes. I hangaren fanns även en fullskalig modell av den Energia-raket som Buran red på till omloppsbana 1988. Denna förstördes också. I takraset omkom 8 personer.


Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Buran


Ville Vessla och Lejonstrand i gediget samarbete

Historien bevittnar ständigt fördelen av väl fungerande koalitioner. Vem minns inte till exempel när Sony gick ihop med Ericsson för att skapa världshistoriens fräckaste mobiltelefoner.
Nu har det även hänt i bloggarnas värld. Ville Vessla kommer från och med nu samarbeta med Lejonstarnd för att skapa den bästa bloggen och mest framgångsrika, i hela blogg Internet.
Se upp Kenza!


Rädda SAAB


Ville Vessla stödjer rädda SAAB programmet.
Dock vet ingen hur det skulle gå till, men det vore ju skoj att få fortsätta att kunna köra omkring i SAAB bilar.
Rädda SAAB!

Officiella Ville Vessla


Efter att ha hållit hela Sverige eller åtminstånde sex personer i ovishet i ett helt dygn, kan Ville Vessla nu stolt presentera den officiella bilden på Ville Vessla.  Bilden är framtagen helt utan dyra illustratörer.    Ville Vessla, blogg.se´s snyggaste vessla tills motsatsen är bevisad

Mumin och Vessla i unikt samarbete

Precis som vesslor har även Finlands vanligast djur en svans.
Här komemer på grund av detta ytterligare reklam om en oerhört sevärd blogg.
Reklamen kommer att motiveras av bloggarens egna ord.

"Alla behöver en Mumin!
Både barn och vuxna älskar Tove Jansons sympatiska karaktärer från Mumindalen. Arabias designer Tove Slotte-Elevant har formgivit de underbara muggarna med Muminteckningar i original. Välkommen till Mumindalen!
så kika in tävlingen i min blogg och vinn Mumin mugg/skål" Tess

Tyvärr har inte Ville Vessla några sådana coola erbjudanden... ännu
Därför uppmanas samtliga trogna eller inte fullt så trogna Ville Vessla läsare att spana in http://misstessan82.blogg.se/
Mycket nöje.

REKLAM för http://lejonstrand.blogg.se

http://lejonstrand.blogg.se

En hyvens blogg, och som vi alla vet så gillar ju vi varmblodiga köttätare varndra. Heja Lejon!

En hyvens blogg, och som vi alla vet så gillar ju vässlor sand bättrev än Vadstena så därför heja Strand!

Matte C

Temporär Vessla


Om Ville Vessla, för nybörjaren och entusiasten.

Ville Vessla har en gideigen historia, alla som har läst, sett, eller hört bravaderna om Sture Sventon privat dektektiven känner nog till Ville Vessla, skurken alltså.
Men denna Ville Vessla är en annan Ville Vessla. Denna Ville Vessla har faktist förflutet på myspace, men efter en lika lyckad lansering där som banankavjarn hade lades tyver den bloggen ned.
Nu kommer Ville Vessla i en helt ny tappning, en ny variant. Denna gång ska Ville Vessla marknadsföra sig som jordgubbsfilen. Alltså barnsligt god och nyttig.
Hoppas att Ville Vessla 2.0 faller er eller dig eller någon i smaken.

MVH: Ville Vessla

Här kommer för övrigt en kufisk hällsning. Ville Vessla hälsar en alldeles speciell utter i svartån.

Ville Vessla förbehåller sig rätten till så många felstavningar och lögner han bara vill!
Komentera gärna om det är av positiv art, arnas kan ni behålla komentarerna för er själva.

Välkommen till Ville Vesslas Arkiv

Hejsan och välkommen till mig, självaste Ville Vessla.
Det är såklart inte mitt riktiga namn, det är ett psydeum eller vad det heter.. men jag har iaf den bästa bloggen så rösta blått.. eller jag ménar rösta på mig.
Eller snarare läs min blogg.
Jag är både lång och stilig. Röka är ju dumt.
Ha det gott alles och välkommen till min blogg.
Kanske lite fjolligt att blogga.


Men jag bryr mig inte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0